26 januari 2009

Åland, en småländsby på en ö, ett Öland







Förra veckan besökte jag för första gången Mariehamn efter att ha bott i Stockholm i över 14 år. Jag var en gång på en kryssning och gick i land mitt i natten, men så här i efterhand så räknas det nog inte!

Åland med sina 27.000 invånare, varav ca 11.000 bor i Mariehamn (uppgifter från en Taxichafför), det riktigt sprakar om ön av entreprenörskap, företagande och nätverkande. Anledningen till att jag och 6 andra medlemmar begav oss till Mariehamn, var vår twinning (samarbete) kammare, JCI Mariehamn. En fantastisk lokal kammare med ett gediget program och ett nära samarbete med Ålands handelskammare.

JCI Mariehamn ansvarar bla för projektet med turistkartor, ledarskapsutbildningar och andra projekt som stärker det det lokala samhället, som insamlingar för att minska användande av knark, projekt för att kunna stödja gymnastik undervisning i Baltikum och detta gör de genom att vara ett starkt team, som arbetar bra tillsammans.
Vi deltog på JCI Mariehamns årsmöte, som var en föreställning av professionalism och belöningscermoni där väl genomfört arbete lyftes fram i ljuset av festligheter. Medlemmarna i JCI Stockholm fick också möjlighet att träffa JCI Amanda från Finland, som är en annan av JCI Mariehamns twinningkamrar.
JCI handlar mycket om MEET, LEARN, GROWTH - vi träffas och lär av varandra, och på detta sätt så växer vi som individer och organisation.






Märkesåret 1809 synliggjordes på ett förtjänstfullt sätt av Per Rylander, Local President JCI Stockholm, under festligheterna.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar