9 februari 2010

Why Coca-Cola?

I går kväll var jag medbjuden till en filmvisning på Stockholms universitetet. I salen satt över 400 studenter och de som inte fick plats att sitta på stolarna satt i trapporna eller hängde mot väggarna. Inte sedan Dr.Rickard Stallman var och föreläste på KTH 2008 har jag sett så engagerade och intresserade studenter. http://www.youtube.com/watch?v=ha6viBuc-j8&feature=player_embedded

Filmen som visades var "The Coca-Cola Case" http://www.cinemapolitica.org/the-coca-cola-case Filmen jag fick se gjorde mig verkligen beskymrad. Är det så här vår värld se ut? Jag hoppas inte det! Arrangemanget varade i sammanlagt 3 1/2 timmar så jag var allt lite mosig i huvudet när jag gick hem och tyvärr var det ingen från Coca-Cola där och bemötte de som sas. Vad jag undrar är om någon oberoende undersökning gjordes för utom av Colombians domstol och av Coca Colas nytillträdde CEO? Genomfärde ILO någon genomgång av anklagelserna? Ställdes Coca-Cola inför amerikansk domstol? Hur ser anställningsförhållandena ut?

Nu när jag kom hem gick jag in på Coca-Colas hemsida och läste på deras hållbarhetsdel. Jag fastnade vid en video av Coca-Colas Chairman and CEO Muhtar Kent. http://video.thecoca-colacompany.com/presscenter/avcenter/view/sustainability/sustainability-at-the-coca-cola-company Hade jag hört detta tal om hållbarhet tror jag att jag hade varit imponerad, men nu blir jag vara konfunderad. Vad är det egentligen för "brand promise" Coca-Cola ger mig och är det transparant och äkta?

Vad jag såg var unga engagerade studenter , som ställer höga krav och kommer att ställa höga krav både som konsumenter och anställda! Över 400 studenter, som fyller en sal från 19.00 - 22.30 talar för sig själv tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar