10 januari 2011

Det är inte bara Zlatan, som slår på volley!

I går fick jag veta att Batmobilen skulle vara på Tekniska museet! och ett samtal om el-bilar. Där berättade Leif Garvin om hur han under dagarna hade arbetat med att bygga en Batmobil medan han på kvällana sjöng i sitt band! Där var Per Holmberg (meterolog), som kommit ut med en ny miljöbok för barn. Per Ribbing som är mycket duktig på el-bilar och brinner för kooperativ vindkraft - berättade om sin erfarenhet. Visste du att de första bilarna var el-bilar - men att sedan konkurrerades ut av det billiga bråänslet, bensinmotorerna. i normala fall kan du se några av dem på Tekniska museets permanenta utställning, men nu byggs halva museet om så det var inte möjligt.

Lite förvånande var inträdet som vanligt 80 sek, men att man kan på kvittot besöka museet en gång till innan 27/1 innan museet "ny" invigs igen!? Ett annat sätt hade kunnat vara att man tagit halva priset eller att biljetterna gällde för ett besök under året. Det hade nog varit klokare att museiebesökaren när de kommer in lokalerna har en positiv känsla!

På Tekniska museet så visas den mycket intressanta och pedagogiska utställningen "Energispelet"! Jag förundras att det inte hade tagits fram någon utställningskatalog för denna utställning! BESÖK DEN!!! Får bara inte missas med film, interaktiva modeller, tester och billboards.

Många museier har ofta inte översatt utställningen till något annat språk, vilket jag tycker är tragiskt!

En annan mycket bra utställning på samma museeum är den om "Kvinliga uppfinnare!BESÖK DEN!!! Till denna finns en utställningskatalog!

Området runt Tekniska museet vid Gärdet i Stockholm kallas Museiparken pga att förutom Tekniska museet finns 5 andra museum där: Polis, Riksidrott, Sjöfart mfl

Det bevisar bara att kompletterande kompetenser bara kan addera värde till kundupplevelsen och utvecklingen av museumet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar