1 juli 2011

Här ifrån till evigheten!


Nere vid Bandhagen finns Bandhagens Grill, som har en av Stockholms bästa kundservice! Ett fantastiskt ställe där man blir bemött med respekt, lyssnad på och familjärt bemött!


Denna bild är en bild från verkligheten för oss som åker med Buss 19! Jag undrar om SLs ledning vet hur det går till?
Enligt Keolis egen personal så:
- Har antalet trafikvärdar minskats! Det finns aldrig någon att fråga på kvällarna - inga Trafikvärdar!
- Har antalet bussar minskats! (för att de är mindre resenärer - hallå var då? Inte på Linje 19 i alla fall! Det händer ofta att jag få vänta för att bussarna blir fulla! Mellan 19.00 - 22.00.
- Bussarna går inte efter tidtabell. Blir lite svårt att planera!
Allt detta får jag veta av en medarbetare från Keolis - tyckte att det var skönt att någon brydde sig om dennes arbetssituation.

Det handlar mycket om att uppmuntra, synliggöra och lyssna på sina medarbetare! Killen framför mig hade en häftig tröja som gav mig idéen om att våra killar och tjejer på terminalerna skulle ha sitt förnamn, vårat företagsnamn, våra värderingar (öppenhet, pålitlighet och utmanare), samt med stor text MILJÖHJÄLTE - för DE är DET!



Nu är de tredjegången i rad våran lillebrevhärare missa detta brev som blev felutdelat i måndags! Hur är det möjligt? Vill de inte göra ett bra jobb och bryr det sig inte?



SL: "Det bidde ingen tunnelbana... det bidde en cykelbana!" Tänk vad fantastiskt om cykel och gångbanor byggdes som tunnelbanan! (i alla fall under sommaren). Detta skulle kunna vara en kreativ idé från SL!

Hur skulle SL kunna göra en kollektivtrafik för oss resenärer, som är vänlig, punktlig och säker?
100 meter starkströmsledning är inget att leka med, stannande tåg i mörklagda tåg i tunnlar är inget att leka med, ingen koll på kundklagomål (att dessa inte når fram till operatör - visar hur det fungerar) i verkligheten!

Ta och skaffa er ett kvalitetsledningssystem där ni lever upp till löftet till oss resenärer SL!

På söndag är det Almedalen 2011 - då kommer de att bli samtal om kollektivtrafik, studielånsnivåer, företagande och klimatfrågor! Ser verkligen fram emot att ta färgan i morgon!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar