10 juni 2011

Problematiskt, upprörande och tråkigt!

I morse hade jag en diskussion med en engelsk bankman som uttryckte sin förvåning att inte fler hade blivit dömda i Skandia-affären, hur gick det till när Swedbank blankades och insider, som handlar på ej offentlig information. Frågorna ligger allt och pyr - trist, trist, trist. Vad händer egentligen i vårt samhälle?

Jag läste på flyget hur en kommunchef hade fått ersättning till sitt eget bolag samtidigt, som han arbetar som kommunchef? Hur är sådant möjligt och få verkar tycka att det är fel i toppen!

I kväll så har SVT, Rapport lyft fram att fd Riksdagsledamöter lyfter ersättning från Riksdagen några i mer än 10 år! Nu börjar riksdagsledamöter reagera? De måste väl ha känt till det tidigare!

I kväll tittade jag på Uppdrag granskning - många klagar över detta program och att de är för tuffa! Hur har kommunen hanterat uppdrag och hur har Göteborgs Energi hanterat vad som hänt inom deras väggar! Det som hela tiden upprepas är avgångsvederlag och pensionsavtal, som vi skattebetalare få betala för och få om något ta sitt ansvar! När Stockholms Länslandsting upphandlade mat för ca 900 miljoner så fanns bara en som la bud - Sodexo och de "vann" upphandlingen? Finns det ens en möjlighet att detta gick rätt till? Vi får väl lita på det!?

Jag blir lite uppgiven när jag ser dessa inslag och undrar egentligen vilka föredöme vi är, hur vi visar våra värderingar i handling och vad det är för ledarskap som utövas?

Ställer aldrig de inblandade frågan till sig själva:
- Är det sant?
- Är det rättvist?
- Skapar det goodwill och bättre vänskap?
- Är det till fördel för alla inblandade?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar