12 juli 2011

Några tankar från Almedalen!

Årets Almedalen var händelserik ( ca 1500 arrangemang), tankvärd och inspirerande!

Jag fick dagligen på ca 5 arrangemang! Dessa handlade mest om företagande, miljö, återvinning, civila samhället, ledarskap och innovationer!

Många menade på att de behövde mer pengar, allt från Vattenfall, som kallar det incitament till den lilla ideella organisationen! Vad ska alla dessa penga komma i från?
Politiker försöker överträffa varandra i något som kan likna en auktion - "vi satsar 500 miljoner - Vi satsar en miljard. Bekymrande är att vi verkar tro att baraxdet är mer pengar så blir det bättre! Vad jag har märkt mer och mer är att det inte är självklart att


resultat mäts och insatser utvärderas! Det borde väl vara viktigt att resultatet räknas!

Hur viktigt är det inte att vi ser andra människor för dem de är oavsett om du har funktionsnedsättningar, arbetar som direktör, kommer från Japan, eller är ett barn!

Några saker som inspirerade mig mycket var:
- Stockholm Creatives seminarie i en vacker trädgård där det bjöds på fika! Den första gången jag träffar Sven-Olof Bodenfors, som hade många annorlunda och tänkvärda tankar! Pernilla Nyman, som gör många kreativa Dalarhästar, var med i panelen, hoppandes på kryckor, men hade gjort ett konstverk av gipset!

- TEDx Almedalen - handlade om DOERs. Ett gäng fantastiska inspiratörer som Sarah Damner (founder av Friends och VD på Playing For Change, Anna Sterner, snart VD på Filminstitutet. IngaBritt Ahlenius, som arbeta departement, riksrevisionen, EUkommissionen och DN - och som visar handlingskraft!

- Samtal om det Civilasamhället med Sektor3, Rädda Barnen och forskare! Det är viktigt att vi finner vår plats och funderar på vad vi är bäst på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar