27 februari 2011

Är vi i en ny Facit-tid!

Detta är en fråga jag har ställt mig under en tid.

Ny affärsmodeller på intåg ett hot mot etablerade marknadsledare!?
Jag kommer här att ta upp:
- Telefonoperatörerna
- Mobiltillverkarna
- Mjukvarutillverkare
- Dagstidningar

Du kan se detta som en Krönika:
Den svenska telefonmarknaden har förändrats mycket under de senaste åren - allt fler väljer att inte ha fasta abonemang pga de ser de fasta avgifterna som höga och lite "omodernt" att måste vara hemma för att svara.
För mobiltelefonoperatöretna så har också landskapet förändrats med tex SKYPE och VIBER. Jag har gått över till VIBER och ju fler av mina vänner som gör det ju mer pengar sparar vi. De fyra stora operatörerna TeliaSonera, 3, Tele2 och Telenor har verkligen dragit ner på sin kundservice! Fortfarande är Telia bäst!

Mobiltillverknaden förändras och ingen kan väl sia om hur den kommer att se ut. Det går bara att konstatera att i dag IPhone är större än SonyEricsson på mindre än två år. Marknadsledaren Nokia minskade med mer än ett Apple. Detta tror jag beror på att Apple har gjort många rätt! IPhonen är mycket användarvänlig, systemet är stabilt och de har en fungerande marknadsplats. Något jag tror att alla måste bli bättre på är att lyssna på sina kunder.
Apple är lite nonschalanta tex ger de bara ett årsgaranti, vilket inte imponera på mig. Det tolkar jag som att man inte har något förtroende för sin egen hårdvara och lite farligt ute när man talar om hållbarhet.
Apples slutenhet kan också bli ett problem för dem.

När det gäller mjukvaror så har vi som användare alltid fått vara Microsofts "försökskaniner". Vi har lärt oss att starta datorn innan vi hämta kaffet för att få systemet att starta. Jag har märkt förändringarna att många systemutvecklare väljer att sitta med en Apple dator som kör med LINUX som grund för att de är stabilare. Jag har egen erfarenhet av en SonyEricsson X1 som kör med Windows och har en start tid på ca 5 minuter. Microsoft och andra företag måste lyssna mer på oss!

När det gäller Dagstidningsbranschen, i alla fall i Stockholm, så måste inkomsterna från prenumeranter minska. De lider av att de inte ha vårdat sina fullt betalande prenumeranter och hela tiden kör kampanjer för att hålla uppe siffrorna för att få bra statistik. Jag tror att alla ni som bor i Stockholm har sett dessa ställ med gratis tidningar från DI och SVD. DN har ett samarbete med Waneys Coffe och Pressbyrån att DN ingår i deras frukost erbjudande. Jag träffar nästan varje dag någon som vill ge mig en Dagstidning och sedan erbjuder mig ett prova på gratis - men det var ett tag sedan jag tog det erbjudandet. Blir för mycket papper i hemmet. Jag läser ju ändå den på andra platser- på tåget, flyget, på kontoret, på biblioteket , ibland på läsplattan eller i IPhonen.

Vad som kommer att hända får vi allt vänta en tid på och jag ser verkligen fram emot att se hur marknaderna utvecklas.

Ärlighet är viktigast

Detta hörde jag på ett seminarium idag och det har fått mig att fundera en hel del på detta medans jag gick hem i kväll!

Kan det finnas några undantag?
- När det handlar mer om mitt eget ego än den jag vill hjälpa! Jag bruka numera fråga den andre/andra om hon/ han vill ha mitt tips eller åsikt. Så var det i eftermiddags på det internetkaffe jag bruka gå till. Jag har hjälpt de en del med sin affärsutveckling, men idag ville inte killen bakom disken ha mitt förslag eller trodde han jag skulle berätta det ändå? Konsekvensen blev att jag bara satte mig och började arbeta igen utan att säga något! De hade tjänat pengar på mitt förslag direkt.
Det kostar inget att lyssna på dina kunder, men det kan kosta mycket att inte göra det!

Vad jag kom fram till är:
Ärlighet är det som är en av byggstenarna till förtroende att kunna visa att man är värd detta förtroende tex att hålla löften, behålla hemligheter, som sagts i förtroende är själva limmet.

26 februari 2011

Därför har jag slutat äta på McDonalds...

...men jag vill tro på att människor och företag är goda och kan bli bättre!

Visst kan jag ge tre exempel till mitt ställningstagande!
1) För ungefär 2 år sedan visade det sig att de tre stora hamburgekedjorna använde svart arbetskraft! Alla lovade de Janne Josefsson att ta tag i detta! ... och jag åt bara Sibylla under ett år! Ett år senare gjorde Uppdrag Granskning en uppföljning - MAX Hamburgerestaurang klarade sig med ett MVG. Mc Donalds och Burger King fick undertjänt!

http://svtplay.se/v/1958253/vastnytt/mc_donalds-agare_vagrar_kommentera

http://svtplay.se/v/1979619/rapport/mc_donalds-chef_far_sluta_efter_granskning

Frid och fröjd hoppas jag!

2) Jag trodde att man kunde köpa billig, fräsch mat på McDonalds! ... men kunde jag det?

http://svtplay.se/v/2001030/rapport/mcdonalds_saljer_gammal_mat

Dokument Inifrån

http://svtplay.se/v/2001470/dokument_inifran/mcfusk_och_co

3) Sedan kommer snabbt därefter att medarbetare tvingas till att ta rast och därmed inte få betalt! ... och att tidskort ändrat. Jag blev ursinnig över detta och kontaktade McDonalds som lovade att ändra sig!

http://svtplay.se/v/2002996/rapport/tvingas_jobba_gratis_pa_mcdonalds

Jag kommer ihåg 90-talet då McDolnads ofta var i medierna pga att de inte tänkte på miljön, men sedan började de arbeta med "Det naturliga steget" och verkade få rätsida på mycket. Men nu händer lite för många dåliga saker slag i slag.

Förtroende byggs av ärlighet! Ett företags verksamhet byggs förhoppningsvis på en värde grund med kärnvärden att kommunicera och leva efter! Vad är McDolnads?

Men Mc Donalds tjänar 140 miljoner i sänkta arbetsgivaravgifter som de inte vill uttala sig om - och de märker säkert inte att jag har slutat köpa deras hamburgare!

http://svtplay.se/v/2201781/rapport/mcdonalds_tjanar_140_miljoner_pa_unga

Jag vet att jag ha många vänner som äter på Mc Donalds än idag och jag vill inte tjata på er, men här har ni mina anledningar att jag inte vill gå dit!

Kolla in morgondagens Uppdrag Granskning "Generation Utanför" på SVT

http://svtplay.se/v/2327979/klipp_generation_utanfor

PS Mc Donalds gör reklam för att deras kaffe kostar 10 kronor på MAX Hamburgare får jag en kaffe till maten DS

23 februari 2011

Nu är Sveriges 3 bästa växlar utsedda - de som är så viktiga för vad vi får för intryck av verksamheten.

Vi har under hela 2010 sparat data på svarstider, bemötande och om de löser uppgiften. Om telefonisten kopplar rätt och om i vilken grad det verka vara passionerade.

Först ett hedersomnämnande:
- Skatteverket för detta pga att de har en funktion där kunden knappar in sitt telefonnummer och sedan blir kunden uppringd av en handläggare. De bruka också vara duktiga på att ringa tillbaka relativt snabbt. Perioder av långa köer.

3:à Växjö Kommun - otroligt trevlig personal. Har dock under perioder långa svarstidert.

2:a Regeringskanstiet - är mycket snabba att svara 95 procent inom 10 sekunder och det tror jag att de klarar. Trots att vi ta hänsyn till dialekters inverkande på trevlighet och bemötande så blir platsen säker, och en ganska hög träffsäkerhet i att lösa medborgarens vilja att bli kopplad till rätt person.

1:an är endast hotad av Regeringskansliet när det kommer till svarstiden. När det kommer till trevlighet, bemötande och lödande av uppgift är 1:an outstanding - vinnaren är IKEAs huvudvägen i Älmhult! Enda gången de har haft märkbara problem var när de 2008 firande 50-års jubileumet för det första IKEA varuhuset. All personal fick möjlighet att vara med och supportväxwln klarade inte till fullo svara på alla samtal.

Hade jag ansvar för en växel så skulle jag ha IKEA som en måttstock på var vi vill utvecklas mot. Skulle jag vara IKEA så skulle jag också sälja servicetjänster åt andra företag och organisationer där svarstider, bemötande och nöjda kunder är viktiga!

GRATTIS IKEA NI HAR DEN BÄSTA VÄXELN I SVERGE 2010 (0476-810 00).

Den hundrade bloggåosten sedan slutet av 2009

Hej,
Jag började blogga när jag var på Världskomferens med JCI i New Dehli, Indien - därav de konstiga tidsangivelsen.

Jag kämpar dagligen mot min "dumsnålhet" Smålänning.- men politikerna i Hässleholm. Ett äldreboende har beslutat att deras äldre bara ska få 3 koppar kaffe om dagen utan påtår! Vad kan denna besparing ge?

Gör om gör rätt !

I annat fall få vi göra en insamling!

Jag, som JCI-alumn, utmanar idag 18 företag och organisationer!

Hej på dig VD eller verksamhetschef,

JCI (Junior Chamber International) har under många år drivit projektet Framtidens ledare/TOYP (Ten Outstanding Young Persons) för att synliggöra och lyfta fram unga förebilder och inspirationskällor (mellan 18 och 40 år).
http://www.toyp.se/Nominera.html?gclid=CKzw9cOenacCFUQI3wodcX6ceA

Vem är eran Elvis? Det skulle betyda mycket för oss att ni från er organisation väljer att nomiera era "Elvisar och Kronprinsessor".

Ert företag eller organisation är utvald för att ni är tydliga och inspirerande med er värderingsgrund / era kärnvärden! Ni har lyckats för ut dessa i er dagliga verksamhet och era medarbetare har visat praktiskt att ni praktiskt lever efter dem.

Vi tror på er - tror ni på oss! Vi vill öka vår synlighet och göra skillnad och hoppas att ni vill hjälpa oss?

Två svenskar har vunnit den globala finalen, David Lega 2005 och Maria Ingelsson i Osaka 2010 Ta en titt på den här videon på YouTube:
http://www.youtube.com/watch?v=npsrqQjDsvM&feature=youtube_gdata_player
Vi vet att vi i Sverige har många unga ledare som skulle kunna vara förebilder i Sverige och i världen!

Följande är utvalda utan inbördes ordning:
Swedbank, Handelsbanken, Deloitte, Klarna, Sandvik, 3M, ITT Flygt, Stockholm Business Region Development, KTH, Handelshögskolan i Stockholm, Regeringskansliet, H&M, Skatteverket, Manpower, WWF, Tällberg Foundation, SKF, Stockholms Handelskammare, Växjö Kommun, Stockholms Stad, Svenskt Näringsliv och Svensk Miljömärkning.

IKEA, VOLVO , Rädda Barnen, LSU,




Skickat från min iPhone

Detta ska jag göra idag!

Med hopp om att inspirera någon där ute ska jag idag ringa följande:

Idag ska jag undersöka SVTs, URs och SRs värdegrund - med så många trevliga medarbetare måste jag bara veta!

Jag ska kontakta Stockholms stad och min stadsdelsnämnd angående varför idrott har en högre prioritet än demokratirörelser och andra NGOer där ungdomar är medlemmar (i mina ögon), tomtgäldsavgifters höjningar med 1000 procent ( politiker har också rätt att ändra sig),  Kungsträdgården och konsumentvägledares betydelse för verklig konsument makt!

Jag kommer också att få en utbildning på TeliaSonera om kundservice och att transferera kontakter.

I mon blogg kommer jag att redovisa löpande resultat av det jag tror är viktigt och intressant för er andra också. kommande bloggar under den kommande veckan kommer att behandla bland annat:
- Filmen "Inside job"
- Ung Företagsamhet och varför de gör ett fantastiskt jobb.
- Pioneer Of the Year - så synliggöra förebilder
- TOYP - Ten Outstanding Young Persons - Vet du att du att du kan nominera dig själv eller någon annan du är imponerad av?
- Varför stadgar är viktiga i en organisation.
-Public Service och dess betydelse för mig!
- Några råd till The Phone House
Allt detta och lite till kommer du att få läsa i denna blogg och jag lovar dig att inte göra dig besviken- skulle jag göra det trots goda intentioner så tar jag gärna emot feed back på e-post: Peter. Pettersson@jcs.se, TWITTER: Smalandspimpim,
Facebook: Peter Pimpim Pettersson eller Mobiltelefon 070-644 6224

Jag har också en önskan om att få träffa Margot Wahlström, Björn Ranelid och Ingvar Kamprad

Ska ha ett samtal med The Phone House.

16 februari 2011

Alla lika alla olika! ( en fantastisk LSU kampanj)

Snacka om att komma in helt fel i matchen! Inte för att jag ser Boulbee som det goda företaget - inte för deras hyresgäster, inte för deras anställda, inte för deras leverantörer. De kan inte ha haft någon hjälp utifrån som de har lyssnat på inom värderingsfrågor och PR.
Jag går så långt att jag säger att de har utarmat gallerimarknaden i Stockholm - lika-lika-lika - gör Stockholm fattigare både ur ett handlar perspektiv och ur ett mänskligt perspektiv. Tänk på det SD!

http://www.dagenshandel.se/dh/DagensH.nsf/0/F095C7D7FF10DF92C1257837005950CD?open

Tack för detta Apple!

Det var en gång när Apple var rebell och stod på sina användares sida. På den tiden så var jag delägare i ett företag som sålde Apples datorer men tyvärr så fick ni problem under slutet av 90-talet och kunde inte betala tillräcklig ersättning till oss återförsäljare! Nu är jag tillbaka men jag säger med sorg inte igen mig! Användarvänligheten finns kvar och ni har en innovativ del men... mycket, mycket, mycket är förändrat ...

Frågor till Apple (ni har ju 70 avstämda i Sverige):
1). IPhonen ska inte användas i under 0 grader - lite av en innetelefon Min anmärkning.
2). Eran garanti är bara på 1 år - har inte Apple någon ambition att vara en del av framtiden ? Tror ni inte på era produkter?
3). Varför har ni ett användaravtal på nu 62 sidor? Har ni ett best Of detta avtal - vad har ni ändrat.sedan vet 1.0?

Jag väntar fortfarande på ett samtal från er!

Nedan ser ni ett litet brev till min lille lille bror!
I dag är det min lille lille bror "Smulans" födelsedag - grattis! Så jag tror App Store/ITunes sände sitt 62 sidors användaravtal fel det är säkert du som skulle få det :) Jag tycker Apples produkter i allmänhet är användarvänliga men det gäller inte användaravtalet. Redan 61 sidor var för mycket - nu har ni lagt till en sida till - ska bli spännande att läsa - hipp hipp hurra Nicke och Apple ... Hurra hurra hurra! Till min minsta lille bror @Niklaspettersson @appstore @Apple    @IPhone4

I dag testade jag Swedbank

Hej på dig!
Jag är mycket tacksam för att jag har dig Kai Roer, som min följare - jag vet att jag har en hel del läsare och det är jag tacksam för - men "the first follower" är speciell! Du är en av de bästa tränare/utbildare som jag har träffar och du har ett stort hjärta, vilket bland annat visas hur du använder överskottet från "The Leadership Workbook". En bok som fått mig att reflektera. Jag kan bara rekommendera er som läser min blogg att köpa den! http://m.youtube.com/index?desktop_uri=%2F%3Fgl%3DSE%26hl%3Dsv&hl=sv&gl=SE#/watch?xl=xl_blazer&v=4-1_-P016Ns

I dag var jag lite arg på min bank eller rättare sagt på bankerna i allmänhet - har de inte lärt sig någonting? Bonusar igen? Och eftersom det har visat sig att bonusar inte passar för annat än väldigt standardiserade arbetsuppgifter så är det både provocerande och korkat om man vill ha tillbaka mitt förtroende!

Så jag bestämde mig för att testa växeltelefonisterna på Swedbank, eftersom det är min bank och ha så till stora delar varit i 40 år, samt att jag sökte ett antal personer där!
Telefonist 1: Förstod inte riktigt vad jag menade men kände till kärnvärdena när jag berättade om: omtanke, enkelhet och öppenhet.
Telefonist 2: Kunde dem!
Telefonist 3: Tystnade och sedan försvann hon!

Därefter avbröts mitt försök - jag vill ju inte att min Banks medarbetare far illa!

Swedbank har gjort ett grundligt arbete från "botten" - hur nu den kundnära verksamheten kan vara "botten"? Medan SEB kör top-down och det märks!

Hörde att Mikael Wolf på Swedbank gör ett mycket bra jobb! Han är ute i verksamheten - nästan så att man tror att han arbetar på IKEA!

Nu finns det många blogg inlägg pågång! Tex kanske jag berätta om hur stolt jag är över min mor som är med i lokaltidningen och eventuellt om min far som är en hjälte från styrelseuppdrag och fackligt arbete - snart kommer han vara med på TV men detta blir ett annat inlägg! Min bror som sålde ICA butiken och åkte till USA i ett halvår från kust till kust och letade efter "Karl Oskar & Kristina" - våra rötter i USA- det bidde en bok !

Mina fem kundservice förebilder

1) Ingvar Kamprad - ett affärs- och kundservicegeni! Han förstår värdet av en stark företagskultur. En möbelhandlares testamente är en stor del av hemligheten bakom IKEA. IKs sätt att behandla människor är unik - att stå och krama över 1000 medarbetares och gamla medarbetares händer efter en julmiddag och han lägger 30 sekunder på alla blir över fyra timmar. Imponerande är bara förnamnet!

2) Lisa Ekström var tidigare kundservicechef på SAS där hon förändrade en "slaskhink" av medarbetaröden till en avdelning som var mer effektiv, medarbetarna hade kul och var stolta! Lisa är en duktig ledare och en fantastisk berättare!

3) Jacob, som har tobaksaffären vid en av Kungstornen! Han är en underbar personlighet som vet hur man synliggör sina kunder genom att snabbt lära sig våra namn! Tyvärr har Jacob varit sjuk, men jag hoppas att du snart är tillbaka!

4) Ulla-Greta som var säljare på Telias butik på Kungsgatan! Alla medarbetare som har arbetat med dig i butiken har bara goda saker att säga om dig! Jag köpte alla mina telefoner från dig under 5 år och jag förstår att vid 67 år så ville du gå i pension!

5) Ralf Arnestig - TeliaSoneras legendariske kundtjänstchef, som är en av de få som inte Sverker i Plus rådde på. Hur du hjälpte mig att hjälpa min personliga bankman var mycket värdefullt för mig och min bankman. Om du skriver en bok om kundservice är jag den första att läsa den!

Bonus blir:
Kenth Åkerman som är ett riktigt fullblodsproffs med många böcker bakom sig och som nu använder radioteknik för att nå ut med sina coachtips!
Kenth var min handledare när jag och en studiekamrat skrev en C-uppsats om Databasmarknadsföring- du var ett stort stöd! Dina böcker och föreläsningar om kundservice håller världsklass!

För mig är bra kundservice att:
à) Att se kunden
b) Att lyssna på kunden
c) Att förstå att en nöjd kund är en värdefull kund som hjälper företaget att marknadsföras.

15 februari 2011

Min lilla IPhone och jag!

Jag är allt lite orolig efter att ha tillbringat 5 timmar vid en servicedisk i Telias butik på Kungsgatan i Stockholm. Xperian X1 har ett dåligt track record - mycket inne på service - VARFÖR kallar inte SonyEriksson tillbaka dem? Enligt Telias teknik så har de en dålig statistik i förhållande till antal sålda.

Ack vad många IPhones jag har sett som kunderna har haft problem med - egentligen skulle Apple betala Kr
delar av Christians lön!
- De flesta har varit att de är helt "döda" - att byta batteri kostar ca 1000 SEK och då byts telefonen ut för att sedan skickas till Holland för att byta batteri, men det märker du aldrig. Allt för svårt att byta batteri.

Många kommer in när de har varit utomlands för att de trots att de har ändrat inställningar så att de inte ska kunna gå ut på nätet bara genom WiFi. MEN då måste du starta om telefonen efter ändrad inställning. Detta har kostat många 10.000-tals kronor.

I går kom det in en IPhone3 kund med en telefon där skärmen var totalt svart! De var tvungna att göra en total omställning av telefonen, vilket gör att han tappar alla information. Hoppas att han har back Up!

En annan kund som har haft sin IPhone3 i 1.5 år - denna var också helt omöjlig att starta! Telia i detta fall hävdar att Aplles garanti bara gäller i ett år (hur den nu kan göra det) - vi har ju en Konsumentköplag som inte ens Apple borde kunna sätta sig över! Bevis bördan låg på honom som kund och han skulle få betala servicen, men Apple byter bara ut och då skulle han få en ny som han skulle få betala 5000 SEK för. Kan detta vara möjligt att man få göra så här?

Apple verkar inte ha förtroende för sina egna produkter - års garanti återspegla inte detta. Hur kan bevisbördan läggas över på honom?

Vad tog vår konsummentmakt vägen?

Jag är förundrad!

Nu har jag varit på "utbildning" i mer än 5 timmar på Telia-butiken på Kungsgatan. Det är helt otroligt vad man lär sig. Jag köpte i augusti 2010 en SonyEricsson Xperia (som jag har lärt mig heter Xperia X1). Jag behöll TeliaSonera för att de har den bästa kundservicen. Våga inte tänka på hur det hade blivit med en annan Operatör! Christian - tekniker på Telia-butiken är en riktig klipp. Nu har vi överfört över 1000 kontakter. Xperia X1 är tillverkad av HTC på SonyEricssons uppdrag med en Windows plattform.
- Det tar 5 minuter att starta telefonen
- Jag har aldrig kunnat synkronisera Xperian mot min dator - alltså ingen back Up.
Det är för många kockar!

Jag har talat med TeliaSonera om hur de har tänkt kompensera mig? De menar att jag tackat nej till att lämna in min Xperia på service? Jag undrar vad de ser Christians arbete som? De har inte kunnat garantera att mina kontakter kommer att finnas kvar efter att jag sänt iväg den på service! Lite av ett moment 22. Jag har fått ett förslag på en penga ersättning, men det var ett standard-svar!

Tycker att TeliaSonera skulle driva detta mot Microsoft och SonyEricsson - det kan inte vara möjligt att det ska ta över 5 timmar för att åtgärda något sådant! Vet inte riktigt om det är klart än? Vi har talat med SonyEricssons service Center 013-24 45 00. Microsoft når man inte!
Hur stor konsumentmakt har vi egentligen?

Fortsättning följer!

14 februari 2011

ENRON -En framgångssaga

Var dag och såg ENRON på Stockholms Stadsteater -en mycket bra pjäs i högt tempo och bra musik. Även om den inte skulle vara helt med verkligheten överensstämmande så är den mycket tänkvärd och för tankarna till fartblindhet, kvartalsekonomi och girighet. Det känns väldigt viktigt att ett företags kärnvärden och företagskultur lyftsfram och efterlevs.

ENRON var prisat av aktieanalytiker, journalister och politiker, som ett av världens mest innovativa företag. Tyvärr hade företagsledningen bedragit ALLA!

De största förlorarna var 20.000 anställda (förlorade sin inkomst och pensionssparande) och linvesterara.

Ken Lay grundade ENRON 1985 och dog i en hjärtattack in an dommen föll. Jeffrey Skilling, ENRONs koncernchef och VD fick 24 år och 4 månader. Andrew Fastow, ENRONs Finanschef, dömdes till 10 års fängelse, men fick strafflindring genom att medverka i utredningen.

Den globala revisionsbolaget Arthur Anderssen, som godkänt redovisningen i koncernen fick avveckla sin verksamhet i USA efter bristerna i revisionen av ENRON. En del bytte namn 2001 till Accenture.http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Arthur_Andersen?wasRedirected=true

De är inte ensamma om att byta namn efter skandaler - med Rhoca-gul
http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Rhoca-Gil?wasRedirected=true

Det är många gånger man förundras över hur välbetalda, duktiga människor tappar fotfästet och fastnar i egna lögner. Finanskrisen 2008 har en del likheter med Enron-skandalen , ingen har dock fått ta konsekvenserna för alla de spekulationer som orsakade börskraschen.

Varför händer affärer som Scandia, AMF, SEB, Sparbanksstiftelsena, ABB, Investor- är de bara tidningsankor? Bristande ledarskap hos ledningen, stora ägare eller skulle detta kunna hända oss alla?

10 februari 2011

Visst blir man glad! :)

Detta meddelande fick jag som SMS den 8 februari efter att jag lämnat blod till Karolinska sjukhuset under förra veckan!
"Tack!
Det blod du gav har nu kommit till nytta for en patient.
Hälsningar,
Blodcentralen"

Vad vinner KS på att göra det lilla extra?
- De får en nöjdare och lojal blodgivare/kund/"leverantör"
-...som sprider detta vidare.

Tack för det! Blodtappen vid Fridhemsplan. Ni gjorde min dag.

9 februari 2011

I dag gick jag på Kungsgatan mot Drottninggatan. När vi nästan är framme korsningen låter det som en demonstration. En kille har fått spelet och sparkar på en fastgjuten papperskorg och skriker. Jag tar fram min mobil och slår nummeret till polisen. Där får jag tala med vakthavande på sambandcentralen.

Efter att ha lämnat signalement och hur jag uppfattade situationen - så tackade hon mig för att jag hade ringt. Jag frågade om ingen annan hade ringt - jo någon hade ringt från City kyrkan där han verkade vara nu. Det ligger ca 500 m från den plats som vi befann oss på.

Varför är det så få som reagerar? Det måste vara ett par hundra som sett hans framfart! Det var ingen fråga om saken - killen mådde inte bra!

Jag är smålänning och ger mig aldrig!

När jag i går morse tittade på min anmälan till Tim Jackson, Anders Wijkman och Johan Rockström - "Välfärd utan tillväxt" så var 264 anmälda! Såhär i efterhand borde jag ha varit där i god tid. Men valde att komma en kvart innan! Och då var det kört att komma in.

Jag köpte Tim Jacksons bok - "Välfärd utan tillväxt - så skapar vi ett hållbart samhälle". Jag satte mig i en soffa och laddade min IPhone, samtidigt som jag började läsa förorden av Herman E. Daly, Bill McKibben och Irlands fd President Mary Robinson. Boken verka lite speciell med 79 författar tack och tre förord.

När jag läst detta och telefonen var laddad -var jag ensam utanför den stora salen på ABF - folk droppade av. Jag droppade in och fick se den proppfulla salen med minst 338 personer. Jag fick sedan min bok signerad och lyssna på publikfrågorna

En riktig skit dag!?

Började dagen med frukost med Young Investors, men var mer än 24 h för tidig. Som tur var träffade jag, Sabrina, en headhunter utanför lokalen, som gjorde att det inte var totalt meningslöst att stiga upp 06.00. Träffade också vår mycket trevliga ordförande i brf.
Däriemellan har jag varit på Stockholms Furniture Fair - många inspirerande alster, särskilt bland de unga designernas skapelser. 

Nu skulle jag gå på en föreläsning med Tim Jackson - men det var fullt i ABFs stora sal.
Jag hade dock turen att träffa Patrik, Lydiah och Kapten Zoom. Min konklusion blir altså att det finns inget ont som inte för nått gott med sig.

7 februari 2011

I bland blir jag mycket förundrad!

I dag ringde jag VKG Energy Services, eftersom jag hade blivit lovad att bli kontaktad av dem förra tisdagen! Men jag fick ringa dem.

Min mor och far köpte en luftvärmepump av dem sommaren 2007 för att få ner sina energikostnader. När den inte fungerade och inte gav något resultat på energiförbrukningen så kontaktade min far dem - han följde deras instruktíoner. Trots detta skedde inget med energiförbrukningen. Han ringer igen och skickade de uppgifter de frågade. De lovar att komma tillbaka. Men inget händer! De är otroligt svåra att få tag på.

Jag har försökt hjälpa mina föräldrar med att få kontakt med dem! Men de är alltid samma visa - de lovar att komma tillbaka och inget händer!

Nu säger de att de tycker att jag ska gå till Allmänna Reklamationsnämnden! Det har jag aldrig gjort - är det någon som har erfarenhet av det? Jag är mycket förundrad att ett förtag kan bete sig på detta sätt?