26 februari 2012

Idéer finns där, människorna finns där ... du är en del av lösningen!

I går så var invigningen av "100 innovationer" - Tekniska museets största utställning någonsin.

Här har vi en - ko-kliare. Den funkar även på besökarna (kan intygas av undertecknad). Ko-kliaren har satts på marknaden av Alfa Laval.

Klockan 11.00 ringlade sig köerna långa trots att Tekniska museets chef var tvungen att klippa bandet - för utställningen före klockan 11.30. Ibland måste man vara flexibel för att det inte ska bli kaos!

Ofta börjar det som en tanke - denna tanke bör man nog försöka få ner på en  servett eller ett papper - för att komma ihåg den och för att göra den mer konkret, och utveckla den vidare!

Visste du att den första mobiltelefonen som nästan var automatisk tillverkade av LM Ericsson. Det var 1960 och den vägde 40 kg.

Tekniska museet är speciellt eftersom det lockar fram "barnet" i både stora och små! Möjligheten att vara interaktiv i utställningen gör den speciell.

Dessa koppar-infattade cylindrar kommer att användas vid slutförvaring av förbrukat kärnbränsle. Ett 50-tal cylindrar kommer att användas.

En del på Tekniska museet är mer interaktiv än vad ett museum i allmänhet är - det är ett "upplevelseland" - där små och stora "snilleblixtar strålar samman på vägen till framtida fantastiska innovationer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar