27 april 2012

Där missade du något!!!

I går missa de du något - om du inte var på "Think Big Lecture" på SF Bio - kl 18.00.


Först efteråt så förstår jag hur duktig och imponerande Alexandra Pascalidou och vad hon gör!


Hon talar om hybris, som hon fick uppleva under hemspråksundervisningen i Grekiska genom en duktig lärarinna som sa: - "Ni kan bli precis det ni vill".


Alexandra har gjort en hel del - hon var helt otroligt förkyld och tar sig med svårighet upp sig på scen (några skulle säga att detta är dumheter - kanske jag också om jag inte varit där?)


Hon har skrivit 5 böcker - kunde bara köpa en pga av att de helt enkelt tog slut. Alexandra gick in för det hela så mycket att hon "nog glömde av lite att hon var "grymt förkyld".


Hon har varit programledare för ett antal program och hon säger vad hon tycker. En stor drivkraft är hennes revansch-lista.


Hon är en stolt grekinna och en stolt svensk kvinna, som är förebild för så många tjejer som själva har kommit hit med eller utan sina föräldrar. När två tjejer i 20 - 25 årsåldern berättar hur viktig hon har varit och är för dem blir jag så rörd att - att en tår rinner ner för min kind!


Alexandra Pascalidou är en person som berör, en person som gör och en person som gör skillnad! Nu är hon också en förbild för mig!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar