30 april 2012

Var får du dina intryck och inspiration?

I onsdags (25 april) slog SETT 2012 upp sina portar. SETT är Skandinaviens största mässa om modernt lärande i skolan. Ett otroligt bra initiativ med en hel del nytänkande och många trevliga och spännande människor.


Joakim Vollert - en spännande person som jag mötte på det andra TEDxStockholm. Han och Richard Gatarski  höll den sista utsändningen från Almedalen 2011via Skollyftet PLUS.


TEDxYouthday från 2011-11-11 på den Internationella Barndagen
(Play, Learn, Building, Share). Mycket häftigt att se denna sändning från Almedalen - nu när jag sett resultatet på SETT - Joakim har verkligen levererat!


Kolla in TEDxYouth2011.


Något annat som tog tag i mig var INTELs små datorer, som kallas "Classmate" och bara väger några få kg. Visst hade det varit fantastiskt om man hade en klassuppsättning av dessa,  ca 4000 sek/dator - men köper man (30 st så borde priset bli betydligt lägre) och OM INTEL hade gjort det möjligt att en klassuppsättning investeras i en klass i Asien tex Nepal och att dessa sedan kan ha kontakt med varandra.


 På onsdagseftermiddagen träffades över 250 personer för en presentation av Barnrättsprinciperna, av Rädda Barnen, UNICEF och UN Global Compact.


Många mycket intressanta människor var där bla våran egen Drottning Silvia, som länge kämpat för barns rättigheter, bland annat Childhood Foundation. Läs gärna på Rädda barnens-hemsida om "How Business affect us" och artikeln "Svenska företag ofta föregångare när det gäller socialt ansvarstagande".


På kvällen träffas MASIV (Marknadsföringsstudenter i Växjö) AW - detta var återträff nummer 2 som anordnas efter Alumni-träffen förra året i oktober 2011(Den första i sitt slag på mycket länge). Det var Malin och Micke som fick till detta AW-arrangemang igen - tack för ert initiativ! 


Vi samlade människor från retail, reklambyråer, fastighet, återvinning, mode. Ett av de bästa AW jag har varit på på länge!




På torsdagsmorgonen (26 april) kl 06.00 bar jag mig på lätta steg mot Café 60 där Frukostklubben Katalysatorn träffas varje torsdagmorgon för att lyssna på och ge feed back på 2 affärsidéer. 
Varje case har totalt 30 minuter (10 minuter presentation och 20 minuter 20 minuter) - vi håller på från 06.45-08.30 prick! Det finns plats endast 10 personer och två idéer per tillfälle.


Är du intresserad kontakta mig på 070-644 6224 så berättar jag hur vi går vidare.




På torsdagsmorgonen (26 april, och min fars födelsedag) så arrangerade STOKAB ett frukostmöte där de presenterade sig själva som ett av världens största oberoende fibernät. Fokus låg på Open Stockholm Awards. Inledningstalare var borgarrådet Ulla Hamilton (m).








Sedan begav jag mig vidare till SETT 2012 - efter att jag blev så imponerad av arrangemanget i går! Det slog mig nu - undrar om Jan Björklund - vår Utbildningsminister var där? Det borde han har varit - kommer att ta reda på detta - eller om någon läsare kan informera om detta. Han borde ju vara intresserad av modernt lärande - kan det tyckas. Socialdemokraternas tidigare utbildningsminister Ibrahim Baylan såg jag i vimlet - och kanske såg han mig också för - vips var han borta. 




Något som oroade mig var alla dessa datorprogram för att hålla koll på eleverna - undrar om detta ger en bättre skola med kreativa medborgare och lärare.


Har funderat en del på varför dessa mycket duktiga lärare har så låga löner? Mina två teorier är:
-   De allra flesta saknar visitkort, vilket försvårar minglande och kontaktskapande.
-   Att ha två fack för lärare gör att de konkurrerar om medlemmar, medieutrymmen och myndighetstid.




På kvällen så deltar jag på Think Big Lectures - ett av de häftigaste initiativen jag har sett på länge ute i Kista på SF Kista.


Där berättade Alexandra Pascalidou om sitt liv och sin kamp. Hon är beundransvärld och fantastisk. Läser nu hennes bok "Bortom mammas gata. Citatet "Det är så man får fördomar. Man drar enkla slutsatser av det lilla man vet!


När jag få höra vad Alexandra har bytt för två tjejer med invandrarbakgrund så förstår jag vilken betydelse hon har som förebild! och hur vilktig hon är för Sverige!




På fredag morgonen (27 april) så är det frukostmöte hos RESPECT om "Resurs smart" framtid!


Det finns ett värde i avfall då materialet kan bli ny råvara. Det är viktigt att vi sluter kretsloppen.


Hur vi gör med våra kläder - blev ett intensivt samtal som jag hoppas att RESPECT tar upp som ett nytt tema i framtiden på ett frukostmöte.




På ett fullsatt Regina Teatern, trots konkurrens med vårsol - lanserade Stefan Engeseth sin nya bok "Sharkonomics". Detta gjorde han tillsammans med bland annat Sveriges Marknadsförbund, Smurfit Kappa mfl.


Hur lyhörda är marknadsledare inför nya idéer? Lyssnar företag på sina anställda och kunder? Hur tar man hand om och använder denna informationen?




Efter att ha njutit lite av vårsolen så begav det sig till en stammis krog vid Slussen för att se Brage - Hammarby. Jag ställde upp för att polaren hade fått genomlida Öster - Trelleborg veckan innan (2-0).


Denna match var betydligt bättre och slutade med 0-2.


En bonus var att en IT-journalist satt vid bordet jämte och att vi hade flera intressanta diskussioner om TeliaSonera, IDG och magasin-branschen.


Det blev en rolig helg med Gröna Lund och Megaloppis i Solnahallen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar