11 maj 2012

Mycket, mycket, mycket ... förvånad!

Allt som har betydelse är inte bara pengar? Men i bland och för vissa så undrar man? I går hade på Lundin Petroleum bolagstämma på Grand Hotel! Hade gärna varit där och lyssnat - för det är viktigt de man tar upp där! (men undrar om detta inte är ett green-wash företag!)

När företagets VD och koncernchef, Ashley Heppenstall. I DI ger uttryck för att han då FOLKSAM kräver en extern undersökning av Lundins verksamhet. De får SWEDBANKs stöd. Vad blir VDs reaktion? 
Jo, han uppmanar de aktiägare, som inte tror på honom mfl att sälja sina innehav!!! Han går ut i media. Är det något som någon aktieägare kan tillåta? - Tydligen så var det "vilda diskussioner" på GRAND i går - men effekten var att Ashley Heppenstall - sitter kvar?


Måste kolla vidare på det här i dag - vilka är de stora ägarna förutom de Fam. Lundin har kontroll över? Räcker dessa för majoritet? Blir lite besviken efter att jag läste att Fam. 


Lundin kände sig orättvist behandlade av Aftonbladet i DN/DI - men med sitt "locket på" så undrar man hur det står till med etiken mot Sudans befolkning och deras aktieägar kollegor.


Hade väl hoppats att Fam. Lundin och övriga ägare i Lundin Petroleum hade velat gå till "botten" med detta - söka sanningen - eller vet man det och vill inte att den ska komma fran? Denna historie verkar bli mer och mer märklig!


Sedan så kommer det "expertutlåtande" om juridik, media, CSR och affärsetik - mycket märkligt!


Det sista kan vara sagt i denna historia ...NOT! Detta kommer ständigt hänga med Lundin Petroleum och deras historia - respekt för mänskliga rättigheter ska ALLTID vara prioriterat och särskilt viktigt på marknader med konflikter.


Jag tycker det är ett problem när juridik inte är i takt med etik - varför händer detta allt oftare! 

Ska på frukost med Rotary International Fryshuset nu på morgonen under temat "CSR i Praktiken" - det börjar kl 07.30. Någon som ska med från Lundin Petroleum? eller Sven-Erik Alhem?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar