23 maj 2012

SLs krig mot små näringsidkare!

Såg på ABC-nyheterna - morse, jag blir så upprörd hur SL Fastigheter bete sig mot små lokala näringsidkare. I detta reportage så intervjuades en skomakaren vid Hornstull - han har haft butiken i över 40 år men nu höjer SL-hyran från 100.000 SEK till 500.000 SEK - dvs gånger 5. 3-4 personer blir arbetslösa. De tänker inte på folket!

En blomsterbutik har fått dubblerade hyror. Även små näringsidkare vid Östermalmstorg och Hötorget drabbats hårt! - Vad som förvånar är att SL brist på att kunna se vilken katastrof de ställer till med - alla skyller på alla.

Det verkar som SL bara vill ha stora kedjor - och det har jag hört av näringsidkare vid Hötorget. De "hjälps" att finna nya platser en fick en plats på Östermalmstorg med dubbla till tredubbla hyror, en annan hyresgäst fick förslag på ny etablering vid Gullmarsplan- - Vad SL visar är att de inte förstår företagande - dessa företagare har väldigt svårt att "ta med sig sina kunder"!

Jag har bara noterat att småföretagare har fått stå tillbaka när Hammarbysjöstad byggdes, när Slakthusområdet byggdes om, när linje 19 byggdes om under ett halvår så tog SL inget ansvar! -

Är detta moderat näringspolitik i praktiken - ska faktiskt till Riksdagen i dag och ställa frågan! Temat är "
Den företagsamma vägen ut ur fattig dom".

ABC- visar ett utökat reportage i kväll!


DET HAR BARA BÖRJAT - BUDKAVELN GÅ RUNT!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar