12 juni 2012

Vem försvarar Stockholm...?

Vilka ser DU upp till? och vill arbeta för.
I vilken stad vill du bo i? Hur är den staden!
Johannishov´s skans!


Har uteliggarna flyttat in? för att Stockholm blivit kallt?

Varje gång jag går förbi dessa grindar så undrar var de är
till för? Skulle de vara för mer värde för Stockholms
skattebetalare om de såldes till material återvinning?
Eller har de någon som helst funktion i en försvarsanläggning?
I Stockholm har jag nu bott i 18 år - rätt lång tid och ändå har jag bara under korta stunder känt mig hemma här! Jag tycker att Stockholm har mycket att lära sig av Växjö - när det gäller många saker - att inkludera medborgare, att ha ett bra näringslivspolitik och samverkande företagsklimat. 

Jag skäms över hur Alliansen/SL/Struktor - behandlar små företag i tunnelbanan - "Mötesplats Stockholm" - Så här står det på Structors hemsida: "Målsättningen är ett mångfaldigt utbud av butiker, information, kultur och samhällsservice och att varje mötesplats ska förstärka områdets lokala känsla." Detta ska man göra i Östermalms torg(klart), Hornstull (delvisklart) och Hötorget. I praktiken så rensar man ut näringsidkare som har funnits på dessa platser i 10-tals år genom att höja hyrorna med 2-5 gånger den nuvarande hyran. Svaren på alla frågor till Structor, SL och politikerna är MARKNADSHYRA - vad är då det?

Vad jag vet att många med mig sätter stort värde till dessa små näringsidkare som har varit SL - trogna hyresgäster år efter år efter år. Att SL genom Structor behandlar dem styvmodigt och att muntliga avtal försvinner på vägen eller försöks "trollas bort". Dessa näringsidkare visar politiker, SLtjänstermän och Sctructor-törer att de har liten om än någon förståelse hur det är att driva en liten affär. Detta är deras liv och nu tar ni snart bort deras AFFÄR! I juni och juli rensas Hötorget på små näringsidkare och ni lär aldrig få se dem där igen! Utan kedjorna tar över som i Galleriorna! 

Hade velat att politikerna tog sig en funderare som på 1700-talet med Johannishofs Skans och kanske kommer fram till att detta har skötts på ett inte korrekt sätt! ALLA kan göra fel - även Structor, SL, politiker i Landstinget!

Hade gärna sett fler engagera sig för företagare i praktiken...som
- Svensk Handel
- Stockholms Handelskammare
- Svenskt Näringsliv
- Företagarna
- Svensk Handel Juridik
- Politiker
... hoppas att någon av er tar tag i detta nu! Sedan vi har talats vid så har det gått ännu längre mot att företagarna rensas ut! Företagare som känner för sitt område, som har ledat där i 10-tals år, som vill fortsätta att ge god service till SLs resenärer (som för övrigt har outsoursat denna funktion till Go Excellent). 

SÄG I FRÅN NU - I MORGON FINNS INTE Cafeet, skomakaren, spelhallen... vid Hötorget!
"Om allt handlar om pengar så är vi många som ligger illa till" liten näringsidkare vid Hötorget

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar