9 augusti 2012

Att ha möjlighet att göra en skillnad!


Karl Pilkington är en fascinerande person som skickar ut sina vänner i världen för att uppleva saker som han i själva verket inte är så imponerad av själv - på svenska heter den "Idiot på resa"

En person beger sig till ett område för 8 dagar som skiljer sig helt från där de lever sitt dagliga liv. Tar del av arbetet i olika frivilligorganisationer. Detta är ett tv-format, som jag verkligen tycker är bra. 

Personen är en framgångsrik entreprenör eller affärskvinna/man och i slutet av programmet så tar  och med pengar stödjer några av de projekt som hon/han har kommit kontakt med. 

Varför jag tycker det är bra att man får möjlighet att få se människor som av ren godhet - satsar på unga/invandrare/funktionshindrade/äldre! Jag kan säga att jag inspireras mycket av detta.
Ta chansen och träffa
 Nadim Sadek i "The Secret Millionaire
"Ett annat inspirerande format är "Undercover Boss", som handlar om att en chef i ledande ställning beger sig ut i verksamheten hon/han leder i vanliga fall för att se j
hur verksamheten fundera under dess dagliga drift. Att vara mer synliga i verkligheten på golvet - i detta fall förklädd. 
Möjlighet att se detta från Australien:

Undercover Boss - Great Southern Rail - Tony Braxton-Smith


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar