2 augusti 2012

Varför fika så viktigt!

Det är ett forskningsområde som har marginaliserats allt för mycket. Jag är helt övertygad att fika är betydelsefullt ur många olika perspektiv både professionellt och privat.

Det är vid fikor som mycket av informationsutbyte sker vad gäller aktuell information vad kolegorna håller på med för tillfället.

Dessa tillfällen ger en överblick av vad som händer i verksamheten och ett tillfälle för chefer att visa sin delaktighet i vardagen.







Fikan - är ett utmärkt tillfälle för dig att sprida information. Det är också ett tillfälle att lära känna sina kolegor bättre på ett privat plan.

Du kan också ta möjligheten att ta och fika med andra avdelningar för att ta reda på var dessa gör.

I vissa fall kan det vara till fördel att ta fikan utan för kontoret för att få miljöombyte, kunna sitta avskilt, men var medveten om att - andra kan sitta och lyssna.








Fikan är ett perfekt tillfälle att ha ett möte vid - för att uppdateras, inhämta information, planera projekt - och att stämma av.

Det kan också användas när man ska träffas första gången - det blir avslappnat och informellt.

Jag skulle vilja gå så långt att säga att fikan tillsammans med grupparbeten/teamwork och allemansrätten är några av Sveriges organisatoriska fördelar. Detta ger en avslappnad atmosfär.


Vilka är dina bästa fika ställen?





1 kommentar:

  1. När jag pluggade konflickthantering så pratades det ofta om vikten av oformälla möten och deras possetiva effekt på sammarbetsklimatet. Till och med så att det föreslogs att man skulle ha shemalägga möten utan agenda.. :)

    SvaraRadera