15 oktober 2012

Bryr sig kvinnor mer om hållbarhet?

I lördags, på Junior Chamber Internationals National kongress så hade jag möjlighet att lyssna till tre fantastiska föreläsare och seminarieledare - Cecilia Andrén Nyström, Ebba Krumlinde och Ann-Lis Svensson - berättade om sina initiativ och verksamhet!

Initiativtagaren till "Futebol - dá forca" - Cecilia har startat ett fantastiskt initiativ där hon se till att tjejer får spela fotboll och har träningsmöjligheter genom att de har utbildat 148 tränare, som ger 3.000 tjejer att spela fotboll. Är det något jag tycker du ska gilla på Facebook - så är det detta. Detta stödjer tränarna genom att de ser det!
Cecilia Andrén Nyström blev utsedd till TOYP- vinnare 2012 - Ten Outstanding Young Persons.

Ebba Krumlinde från , CSR-KonsultenKrumlinde, berättade om hur CSR har sett ut och ser ut i Sverige, samt lyfte frågan genom att vi som deltog i detta - fick arbeta med metoden "Open Space-tekniken". Ann-Lis Svensson berättade om sin internationella erfarenhet genom att ha arbetat inom FN och sitt eget företag Rio Monte.  Ebba och Ann-lis genomförde en mycket intressant diskussion tillsammans med oss utifrån de frågeställningar som hade lyfts fram.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar