16 oktober 2012

It´s a hard rain!


Nu har vi kommit till den årstid då paraply kan kännas som ett obligatorium! I går chansade jag och fick allt vara med om "hard rain x2".

I går så deltog jag på arrangemanget "Hard rain - Whole world" på Dieselverkstaden i Nacka. På förmiddagen bjöds vi på 3 projekt som drivs i Nacka.
1) Fyra elever i 10 års åldern som hade vunnit tävlingen "Hållbar utmaning"där klassen hade tittat på en lösningen med en skolbuss - med pedaler, solenergi mm som många åldersgrupper skulle kunna ha nytta av. De vann 10.000 sek, vilket inte räckte till resan till Kolmorden. Föräldrarna erbjöd att att köra dem dit i bilar, men eleverna tyckte inte att detta var bra då de hade vunnit med en buss-lösning. De kontaktade Scania och fick möjlighet att göra en presentation för utvecklare på Scania - "då de hade kommit längre :)" och de fick hjälp med en Scania-buss till Kolmorden, som tack för hjälpen!

2) Kommunstyrelsens ordförande Jan-Eric Jansson berättade om vänorts samarbetet mellan Nacka och den kenyanska staden Kisumu. De har ett samarbete när det gäller avfallshantering. - borde kunna vara något för Växjö!

3) Lärare på Naturskolan i Nacka berättade om deras arbete.

På eftermiddagen talades om stadsbyggnad och trafiklösningar med representanter från Hammarby sjöstad 2020, Vattenfall, Swedavia och SIDA.


Nu har vi kommit till den tid av året då det inte funkar att skriva på fingrarna för att bläcket helt enkelt inte fäster.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar