27 oktober 2012

Vilka förebilder!


I torsdags var jag på Fryshuset för att delta på arrangemanget Sveriges Unga Entreprenörer. Det var otroligt inspirerande att träffa en del av pristagarna och juryn. Där fanns Amanda Björkman SVERIGES RESURSER, Anton Askenström SKINZA.se, Artan Mansouri ARTAN ART(Kläder och design) och TRACY(portabla gps.er för mobiler). Christoffer Sundberg eLOTS HB är ett företag som utbildar äldre i datakunskap och internet. Christoffer har jag träffat tidigare i år på Almedalen 2012.

Kvällens moderator var Marlena Batist, som är en otroligt engagerande och energifull person.

Representanter från Ben och Jerry nordiska var på plats och presenterar deras sociala arbete, samt att de bjöd på Ben & Jerry glass under kvällen.


Under kvällen fanns ett antal inspirationstalare på scenen Johan Wendt, MATTECENTRUM, som lär 100.000 ungdomar/månad dvs ca 15% av Sveriges skolungdomar. Han har för detta arbete vunnit Ben & Jerrys JOIN OUR CORE och Junior Chamber Internationals, JCI tävling TOYP, Ten Outstanding Young Persons.

Härligt att se Johans driv och engagemang. "Matte i Blå hallen! Den 19 november smäller det då vi i Blå hallen samlar 70 volontärer som ska hjälpa dig och 299 andra att lyckas på de nationella proven i matematik!"

Soledad Pinero Misa är en fantastisk personlighet som med ett stort engagemang för Barnkonventionen - alltså barnens rätt i samhället. 
Med sitt företag RETOY - "Retoy  utvecklar verksamhet  där barn på ett lustfyllt sätt genom lek och med leksaken som verktyg lär om miljö, hållbarhet och barns rättigheter. Konceptet innebär att utifrån ett uttalat miljö- och barnrättsperspektiv bygga upp lekmiljöer med och för barn; med inriktning på att leka, låna, byta och lära. Öppna platser där barn möts över samhällsgränser för att genom aktiviteter och leksaker ges möjlighet att leka sig till en bättre världRetoy utvecklas i nära samarbete med olika aktörer från näringsliv, offentlig och ideell sektor i syfte att sprida Retoy till många olika typer av verksamheter."

Under kvällen så intervjuade moderatorn tre entreprenörer och frågade dem om deras erfarenheter av att driva företag. Det kan sammanfattas med att arbeta med det du gillar, att våga, att arbeta hårt, frihet och att få ge tillbaka.

Babak AzarmiRESPECT MY HUSTLE MANAGEMENT GROUP berättar om hans och hans partners resa med framgångar och motgångar! Han höll ett mycket öppenhjärtigt tal som han avslutade med att citera ur Stefan Einhorn "Vägen till visdom" ur ett entreprenör perspektiv.
Han höll ett mycket öppenhjärtigt tal som han avslutade med att citera ur Stefan Einhorn "Vägen till visdom" ur ett entreprenör perspektiv.

Med egenskaper som förståelse, lärdom, insiktsfull, gott omdöme, problemlösa, reflektera, erfarenhet, människokännedom, vara snäll, ständigt lärande ödmjukhet och tolerant.

Det var också mycket inspirerande att lyssna på Danne och Felix från Salong Betong - en kreativ byrå. Deras slogan "Från ingenting till någonting" är något som får mig att fundera på - de tog möjligheter som inte helt självklart var uppenbara för alla. Ni har kanske sett dem på SVT? De är duktiga på grafitti, samarbetat med UNICEF, tatuerar, gör logotyper - de har sin studio i Högdalen och det samtal de hade med varandra på scen var intressant att lyssna på!

Kvällen avslutades med att ett antal duktiga band som jag inte har hört förut, men som öppnade mina öron en del och jag fick lyssna på något nytt och de var otroligt duktiga. Ison och Fille har jag hört på Think Big Lectures.

Det är bara att till slut gratulera Christoffer Sundberg på eLOTS, som vann Sveriges Unga Entreprenör 2012.

Jag vill också gratulera Fryshuset, Lotta Beckman, Daniel Sund deras team för detta helt otroligt inspirerande arrangemang

Ser fram emot Sveriges Unga Entreprenörer 2013

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar