6 november 2012

Hard core munkar med närvaron till självinsikt!

Jag börjar där min kväll slutade - i Kungsholmkyrkan. Ett kyrkorum som nog få gånger är så fullt som i kväll? Möjligtvis vis Julottan?

Björn hade kommit till kyrkan. En spännande personlighet, som gått en väg som få har gått.

Prästen Camilla - ber oss att inte klappa i händerna för att Björn har en så respekt för rummet - men ni får gärna vinka.

Så när Björn entrar scenen - så sitter vi där i bänkraderna och vinkar med händerna.
Jag hörde Björn Lindeblad sommarprata i Sommar i P1 den 18 juli 2012 - tänk att lämna allt och leva som Skogsmunk i Thailand i 16 år.

Björn hade gått på Handels i Stockholm och arbetat tre år inom näringslivet och skulle bli AGAs yngste ekonomichef om några veckor. Han var lyckad men inte lycklig. Viljan räckte inte längre utan han valde ta ett annat spår - en annan väg.

Han beslutade att säga upp sig - och studera litteraturvetenskap i sin hemstad Göteborg - sedan tittade han på möjligheterna att arbeta med volontärarbete och bistånd, expert på sjögräsodling. Han arbetade för Green Peace - men vägen var annorlunda.

Snattrande klagande inre - men meditationen fick honom i bland falla till sömn.

En person som har övat sig och skaffat sig en kompetens inom ett område i 16 år - den person bör man lyssna på - enligt mig. Den som har något har att säga borde bli lyssnad på.
Du har två väskor med dig - en som det står dåtid på och en som det står framtid på. Livet är som en machete - använd din riktade uppmärksamhet när den behövs.
Det vore nog lämpligt att hala flaggan - Flagglagen -
Men det mesta har nog en mening!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar