22 november 2012

Ibland är det kallt och torka!

I går sändes Kalla fakta TV4. Reportaget hade temat "Det hemliga avtalet". Jag förstår egentligen inte vad TV4 vill med detta om de inte vill föra en kampanj mot Stefan Löfven, som var internationell sekreterare på IF Metall vid denna tid.

I helgen så hade jag möjligheten att vara med vid Palme centers 20 års jubileum där jag fick en inblick vad facket har betytt för ANCs frihetskamp från apartheid. Att facket, Socialdemokraterna och Sverige, som inget annat land har stött ANC blev klart när jag lyssnade på flera talare från både Sverige och Sydafrika.

När sedan Kalla fakta studio visas och Lennart Ekdahl envisas säga "Svenska metall" trots att han bli rättas- För att de sagt detta i reportaget. Två fel blir inte rätt! Att Numsa ("Sydafrikanska IF Metall") stöder JAS-projektet för att IF Metall skulle be dem om det och även om en yrkesskola skulle vara en del av uppgörelsen. Detta är inget mutbrott enligt experten, Claes Sandgren från Institutet mot Mutor, som TV4 själva hade i studion? Detta var det enda bra - att inte alla i studion tyckte lika.

Kolla själva - vad tycker ni? Är detta grävande journalistik? Vilka etiska krav ställer TV4 på sig själva och sina journalister när de tar fram "scoop"?

Det lovar att detta ska fortsätta nästa vecka?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar