9 december 2012

Detta händer i morgon?

Måndag, 10 december
kl. 11.30-12.30   "Medier misslyckas med att granska bostadsbristen" arrangerat av Timbro:
Joakim Larsson, borgarråd i Stockholm med ansvar för bland annat de kommunala bostadsbolagen, Christel Armstrong Darvik, vd för Stena Fastigheter, ekonomijournalistenPontus Herin som skrivit boken I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra och Mats Olin, chef för Timbro Medieinstitut. Moderator är Maria Eriksson.

kl. 14.30-15.30 Kemi nästa, SVT2, UR
"Del 1 av 6: Plast. Kemi finns runt omkring oss i vår vardag. Vi får se hur en PET-flaska återvinns och blir till en ny. Och hur reagerar materialet med kokande vatten?"
"Del 2 av 6: Vatten. Vatten kan se olika ut beroende på dess temperatur. Vi besöker en skidbacke där sjövatten förvandlas till snö. Och varför kan vissa insekter springa på vattenytan?"
"Del 3 av 6: Luft. Josephine undrar varför det är svårt att andas på höga höjder. Vi följer också med på en brandkårsutryckning. Vad händer med syret i luften vid en eldsvåda?"
"Del 4 av 6: Salt. Vi får veta varför man flyter så bra i Döda havet. Och så ser vi hur saltet kan påverka maten kemiskt."
"Del 5 av 6: Fläckar. Här kommer tips på hur olika fläckar kan tas bort. Och så besöker vi ett ställe där ditsatta fläckar absolut inte får försvinna i tvätten! Följ med till Dramatens patineringsavdelning."
"Del 6 av 6: Fyrverkeri. Hur får man fram alla olika färger och mönster i ett fyrverkeri? I ett hemligt bergrum får vi se pjäsernas kemikalier blandas."

kl. 17.30-19.30 "The Launch of Business Partners" på SO Stockholm Gallery

kl. 18.00-19.00 "Nobelstudion", SVT2
"Tittarnas guide till årets Nobelpris. Fördjupningar, intervjuer och spaningar för såväl nybörjare som Nobelrävar. Vi rapporterar direkt från Stadshuset i Stockholm från det att gästerna kommer till banketten börjar. Vi tar pulsen på maten, alla klänningar, inbjudningslistan och allt annat som har med festernas fest att göra. Experter står på rad för att låta oss prata om alla förberedelser. Under en timme räknar Nobelstudion ner till banketten, som börjar klockan sju - och sedan håller vi på ända långt in på natten. Programledare: Ebba Kleberg von Sydow."

kl. 19.00-20.00 "Nobel 2012 Bankett", SVT2
"Direktsändning från Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm. Programledare: Victoria Dyring, Jessika Gedin, Anna Hedenmo och Ebba von Sydow."


kl. 19.00-21.00 "LP-glögg och extra föreningsstämma" arrangeras av JCI Stockholm
"Vi avslutar terminen med lite glögg och lyssnar på en av Sveriges mest underhållande föreläsare som berättar om vilka trender som är på framfart i samhälletjust nu. Efter föreläsningen kommer 2013 års styrelse att presentera sig och berätta om vårt program för nästa år."

kl. 20.00-23.30 "Nobel 2012 Bankett", SVT1
"Direktsändning från Nobelbanketten i Stadshuset i Stockholm. Programledare: Victoria Dyring, Jessika Gedin, Anna Hedenmo och Ebba von Sydow."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar