15 december 2012

Att inspireras av andra är en gåva - som ger dig möjlighet att göra bättre!

Handelshögskolan har hållt på att renovera sitt bibliotek i åra-tal. Men snart ar det färdigt. Tror att de invigs 2013.

Besökte i dag "reserv-biblioteker" och det är ju öppet och fyllt av ambitiösa studenter. Själv fick jag tag i "Affärsaktivisten - Manifest för lönsam och hållbar business" av Anna Ryott och Ulrika Hotopp.

"This is lean - Resolving the efficiency paradox" av Niklas Modig och Pär Åhlström.

"Employer branding - Allt du behöver veta för att bli en attraktiv arbetsgivare" av Anna Dyhre och Anders Parment.

"It always seems impossible until it´s done" av

Några tips från Affärsaktivisten:
"#1. Att policyer på plats genom praktiska exempel.
#2. Anamma ett vision ärt ledarskap.
#3. Skapa medarbetarengagemang.
#4. Skapa mätbara indikatorer / CSR-invitament.
#5. Lev enligt företagets värderingar."

DI 14/12; "Industrivärden, med VD Anders Nyrén, kliver fram och tar huvudansvaret för AB Volvo när Renault backar ur. Bolaget har köpt 10 miljoner röststarka aktier samtidigt som resten av Renaults aktier sprids på många ägare."

DI Weekend: "Det stormade på nya jobbet redan från start. Förra veckan brakade kommunikationssverige samman när ett snöoväder drog in över landet. Tåg ställdes in, stod stilla och blev försenade. Nu sager nye SJ-chefen CristerFritzson att bolaget har gjort allt för att tidigare långdragna kaosvintrar inte ska upprepas."

SSE TODAY - The Alumni magazine from the Stockholm School of Economics 1-2012: "Industry rocks! They´ll tell you why."

AXESS - Vetenskap, Bildning, Tradition: "MOLDAVIEN - I Europas mittpunkt. Med sitt etniska och politiska virrvarr är Moldavien svåstyrt och svårförutsebart. Men det finns hopp om att landets utveckling är på väg in i en ljusare fas."

AffärsVärlden - Sveriges ledande affärsmagasin sedan 1901
"Till salu för en euro. Den europeiska stålindustrin går på knäna. Stålverken läggs ner eller skänks bort. När kommer vändningen?"

FOKUS - Sveriges nyhetsmagasin 7-13 december 2012:
"När alla skeptiker gått hem. De förr så högljudda klimatskeptikernaär borta. Kvar finns realpolitiska hänsyn. Därför är utsikterna att komma framåt i klimatfrågan sämre än någonsin."

Veckans Affärer - nummer 49 - Sveriges största affärsmagasin": 
"Nu ska industrin rädda världen. Om vi ska rädda världen är vi sent ute - vi riskerar redan bestående globala miljöförändringar: Politikerna är för langsamma - hoppet står till industrin som med sin vana av ständiga strukturomvandlingar nu kommer med lösningar på de mest akuta miljöhoten".

SVD 14/12: "SL:s vd utlovar en bra pendlarvinter. De tre senaste vintrarna är det pendeltågsresenärerna som drabbas hårdast i Stockholm. Men trots en skakig inledning på snösäsongen lovar nu SL:s VD Anders Lindström, i en intervju med SVD, 

Dagens Media - Affärstidningen om markningsföring och mediaval, Nr 21/5 december 2012:
"Vi gör ett storslaget omtag. Friends marknadschef Andreas Drufva sjösätter ett nytt koncept inför 2013. Antimobbingsorganisationen Friends var nere för räkning. 2012 blev året då det vände på allvar och i dag är Friends populärare än någonsin. Dagens Media pratar med marknadschefen Andreas Drufva om den tuffa kritiken, den stoppade reklamen och om Swedbanks värdefulla gåva."


"We make a living by what we get, but we make a life by what we give" av Winston Churchill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar